Avantajele de care beneficiezi la traduceri autorizate Bucuresti

Mobilitatea in spatiul european si nu numai presupune o multime de avantaje. Astfel, avem dreptul la munca, la educatie sau la simple calatorii de afaceri sau in vacante, fara a mai avea tot timpul bariere in calea noastra. Iar daca in cazul calatoriilor simple nu mai este nevoie nici macar de pasaport, ci doar de un buletin valabil, pentru unele activitati este nevoie de acte suplimentare, care sa ne ateste toate calitatile de care dispunem.

Astfel, in cazul in care dorim sa ne angajam intr-o tara straina, avem nevoie de dovada studiilor sau a obtinerii permisului de conducere din tara natala. In acest sens, serviciile unui traducator autorizat sunt absolut esentiale, atunci cand avem nevoie de apostilarea documentelor despre care stim ca ne vor fi cerute in noua tara de resedinta temporara.

Ce este insa apostila si la ce ne foloseste?

Din punct de vedere juridic, apostila este un certificat de o tara din spatiul comunitar, care permite prezentarea oricaror acte dobandite in tara natala in oricare alt stat european sau care este semnatar al Conventiei de la Haga. Practic, apostilarea reprezinta o autentificare a documentelor, pentru a evita situatii de falsificare a acestora pe teritoriul altor state din spatiul comunitar.

De obicei, de apostilare se ocupa institutia prefectului din fiecare judet, insa pentru traducerea actelor ai nevoie de un cabinet de traduceri autorizate Bucuresti sau din orice alta localitate din tara. In ceea ce priveste actele ce trebuie apostilate, acestea acopera practic toate domeniile vietii sociale si de familie. Necesita apostilare certificatele de casatorie, de nastere sau de deces.

De asemenea, sunt supuse apostilarii documentele privind resedinta, contractele de vanzare/cumparare sau de inchiriere, precum si actele de comodat. De asemenea, daca avem nevoie de imputerniciri pentru efectuarea anumitor tranzactii sau pentru sederea copiilor in strainatate.

Nu in ultimul rand, este necesara apostila pentru actele care fac referire la raporturile de munca sau stagiul de cotizare la sistemele de asigurari sociale de sanatate sau de pensii, precum si actele care atesta studiile, precum diplomele de bacalaureat sau de licenta. Inclusiv fisele medicale sau certificatele de vaccinare ale copiilor, dar si certificatele de botez ori de cununie sunt supuse acelorasi proceduri, necesitand apostilare si mai apoi traducere.

Toate aceste servicii le gasesti la biroul de traduceri autorizate Bucuresti, unde ai posibilitatea de a beneficia de tot suportul necesar pentru documentatia ta. Specialisti cu experienta iti vor oferi aici traduceri autorizate in peste 30 de limbi, astfel incat documentatia ta sa fie valabila in aproape orice colt de pe Glob. Dincolo de documente insa, poti beneficia de traduceri literare sau anunturi cu caracter publicitar, care sa te ajute sa iti promovezi afacerea peste hotare.

Leave a Reply

\