Beneficii pentru consumul de Laptisor De Matca Pur

Laptisorul de matca este o substanta secretata de catre glandele hipofaringiene ale albinelor si este destinat ca hrana pentru regina matura si pentru larvele albinelor, in primele trei zile de viata ale acestora. Laptisorul de matca se produce in cantitati mici, iar din acest motiv nu este unul dintre cele mai consumate produse apicole.

Despre acest Laptisor De Matca Pur se spune ca are o multime de beneficii, si ca poate functiona ca supliment natural nutritiv, ca supliment biologic care are actiune energizanta si care reface celula nervoasa. Despre Laptisorul de matca pur precizam ca poate sa reduca colesterolul si poate avea un rol important in metabolismul celular.

Iata alte cateva beneficii pe care acest laptisor de matca pur le poate avea:

Simptomele menopauzei. Cercetarile anterioare arata ca administrarea de lapte regal pe cale orala timp de 3 luni poate duce la cresterea lipoproteinelor cu densitate mare (HDL sau “bun”) si scaderea colesterolului lipoproteinelor cu densitate scazuta (LDL sau “rau”) la femeile aflate in postmenopauza.

Alte cercetari arata ca luarea unui produs care contine peleti rosii si polen de flori timp de 12 saptamani poate reduce simptomele menopauzei si poate imbunatati sentimentele de bunastare la femeile menopauzale.

Un alt produs care contine Laptisor De Matca Pur, ulei de primroza de seara, damiana si ginseng pare, de asemenea scad simptomele menopauzei. Aplicarea unui Laptisor De Matca Pur in vagin poate imbunatati calitatea vietii si problemele sexuale la femeile menopauzale, similar cu estrogenul intravaginal.

Alergii sezoniere (febra fanului). Consumul de Laptisor De Matca Pur pe cale orala timp de 3-6 luni inainte si in timpul sezonului de polen pare sa imbunatateasca nasul infundat, stranutul sau disconfortul ochilor la copiii cu alergii sezoniere.

Oboseala la persoanele cu cancer. Cercetarile timpurii arata ca luarea unui amestec de miere prelucrata si Laptisor De Matca Pur de doua ori pe zi timp de 4 saptamani imbunatateste sentimentele de oboseala la unii oameni cu cancer.

Diabet. Unele cercetari arata ca administrarea de Laptisor De Matca Pur pe cale orala, o data pe zi timp de 8 saptamani imbunatateste nivelul mediu al zaharului din sange si al concentratiilor de insulina din sange la persoanele cu diabet zaharat.

Dar alte studii arata ca administrarea de laptisor de matca ca doza unica sau de trei ori pe zi timp de 8 saptamani nu imbunatateste nivelul de zahar din sange sau de insulina din sange la persoanele cu diabet zaharat.

Infertilitate. Cercetarile timpurii arata ca aplicarea unei solutii care contine miere rosie, miere de albine si albine in vagin timp de 2 saptamani poate creste rata sarcinii la cupluri cu probleme de fertilitate datorita miscarii spermei reduse (astenozoospermie).

Colesterol ridicat. Cercetarile timpurii arata ca luarea de Laptisor de Matca pur pe cale orala ar putea scadea nivelul colesterolului la persoanele cu colesterol ridicat.

Pierdere in greutate. Cercetarile arata ca luarea de Laptisor de Matca pur o data pe zi timp de 8 saptamani scade usor greutatea corporala la persoanele supraponderale cu diabet zaharat. Dar ameliorarea ar putea sa nu aiba semnificatie clinica.

Leave a Reply

\