BLOGUL S-A MUTAT DE LA ZIDANNE.CO.CC LA ZIDANNE.INFO

Dupa o saptamana de cautari am reusit, in sfarsit sa mut blogul de pe un domeniu free pe unul paid. Adica mi-am cumparat domeniu – zidanne.info.

Cum am facut?

Mai intai am gasit (goagle este un prieten atat de bun) un “domain register” – inregistrator de domenii (in traducere libera). In romania sunt o gramada, dar majoritatea nu accepta plata prin sms. Am gasit unul, ipvhost isi spune, care pentru 9E (TVA-ul difera in functie de operator – de la 0.25 E la la 0,75) mi-a inregistat un domeniu generic – in .ro domeniile costa cam 52 E si sunt lifetime. “Multumim” RoTDL!

Cum zidanne.com era deja luat am ales zidanne.info. Oricum pe blogul asta incerc sa impartasesc din putinele informatii pe care le detin.

So, dupa ce am completat datele intr-un formular, am primit un mail la adresa pe care am specificat-o. Am dat un SMS si in 15 minute am avut domeniul – nu fac reclama, a mers ca uns.

Ce m-a deranjat foarte tare e ca in NameServerul lor ei trec TTL la inregistrari undeva la 24 H. Adica pana faci o modificare trece si ala cu iapa balana. Bun.

Pana la urma, dupa deschidera unui tichet si 3 mail-uri, am reusit sa primesc 100 MB spatiu de stocare gratis + un editor dns acceptabil. In varianta standarn nu ai acces decat la NS si A. Si eu aveam nevoie de TXT – pentru inregistarea in Google WebMaster Tools (da, se pot face si altfel, dar asa am vrut eu la ora aia).

De asemena

cs.zidanne.co.cc a devenit cs.zidanne.info
css.zidanne.co.cc a devenit css.zidanne.info
source.zidanne.co.cc a devenit source.zidanne.info
ut3.zidanne.co.cc a devenit ut3.zidanne.info
hub.zidanne.co.cc a devenit hub.zidanne.info

Deocamdata, adresele vechi vor merge in paralel cu cele noi.

Apoi, in iWeb am facut modificarile pentru a putea folosi noul domeniu – noul domeniu, username si parola ptr (s)ftp.

In Google Analitics am generat un cod nou, l-am adaugat si dupa file->publish website si 3 minute de asteptare am avut site-ul functional.

A trebuit sa il inscriu iar in Google, am generat sitemap-urile pentru noul site, iar cel vechi s-a ales cu o pagina noua care, dupa un click, face redirect catre noua pagina.

Bineinteles am generat si aici un nou sitemap, etc, etc.

Leave a Reply

\