Broderiile – raman inca atractiile anului?

Anul 2017 a insemnat pentru multi dintre noi anul broderiilor, in care aproape orice piesa vestimentara venea la pachet cu un asemenea detaliu. Am putut vedea camasi, bluze, jeansi, fuste, rochii chiar si geci care sa aiba aplicate macar o singura broderie, oricat de mica ar fi fost ea.

Chiar daca la unele dintre modelele disponibile pe piata a existat la un moment dat tendinta de exagerare, au existat si multe exceptii care s-au remarcat prin bun gust si echilibru estetic.

In cazul rochiilor, broderiile au fost la mare cautare si au redat acel look romantic, atat de apreciat de partea feminina. De exemplu, o rochie neagra simpla, dintr-un material delicat, daca are aplicate cateva broderii florale, deja devine senzatia serii.

Din pacate, insa, cele mai multe broderii nu erau direct cusute pe haine, ci erau sub forma de patch-uri sau aplice. De cele mai multe ori, aceste patch-uri aveau un aspect ieftin si se puteau desprinde in orice moment, lezand imaginea purtatorului.

In schimb, in cazul broderiilor de calitate, executate cu o masina de brodat, lucrurile stau cu totul altfel. Calitatea, cat si aspectul produsului final nici nu se pot compara cu celelalte tipuri de broderii.

De aici vine si intrebarea, oare este rentabil ca un manager al unei firme de productie textila sa faca aceasta investitie? Sa isi achizitioneze oare macar un model de masina de brodat? Sunt riscuri sau aceasta achizitie presupune numai oportunitati?

  1. Broderiile, mai multa personalitate!

Generatia actuala isi doreste mai mult ca oricand sa iasa in evidenta, de aceea hainele basic sunt cautate doar pentru a putea fi combinate cu alte piese, iesite din comun. Hainele cu imprimeuri colorate, fanteziste, dungi, si mai nou, cu broderii vor fi tot timpul la cautare.

Tocmai aceste artificii fac ca unele haine sa se vanda atat de mult, iar altele sa fie uitate in magazin, chiar daca sunt la reduceri. Pana la urma, oricine doreste sa se remarce din punct de vedere vestimentar in jungla urbana zilnica.

  1. Optiuni – atat de multe!

Cu ajutorul broderiilor, orice producator de haine poate sa dea o nota diferita creatiilor sale. Acestea pot sa capete cu ajutorul broderiilor un aspect romantic (rochii, mai ales), unul jucaus (pe geci de cele mai multe ori), dar pot fi folosite si ca adevarate declaratii, cu mesaje puternice sau reprezentative pentru o intreaga generatie.

  1. Calitatea, mereu cautata

Chiar daca exista posibilitatea ca, peste cativa ani, acest trend al broderiilor sa nu mai fie atat de cautat, usor usor se face loc articolelor de calitate. Daca la inceput, odata cu frenezia acestui trend, piata vestimentara a explodat (asta aducand automat foarte multe produse de calitate indoielnica pe piata), in viitor se vor urmari calitatea (broderii executate cu masina de brodat industriala) si unicitatea piesei.

Asta inseamna ca automat acestia vor fi dispusi sa achizitioneze produse care implica un cost relativ mai mare, dar au siguranta ca investitia facuta in acest sens va fi durabila.

Pentru profesionisti si chiar si pentru novici in acest domeniu al industriei textile, achizitionarea unei masini de brodat este un pas in fata. Concurenta se va ancora din nou in trendurile care vor veni, dar automat va produce si haine de o calitate indoielnica. In schimb, cei care vor opta si pentru stabilitate, bazata pe mentinerea calitatii, vor fi cu mult inaintea concurentei, care va avea doar o crestere aparenta sau temporara a profitului.

Leave a Reply

\