Cu ce scule se taie parchetul laminat?

Cand majoritatea oamenilor se gandesc la taierea pardoselilor laminate, cel mai probabil isi indreapta atentia spre masini pentru taiat parchet laminat, precum dispozitivul de taiat parchet laminat 215 mm TROY, care este ideal pentru a taia toate tipurile de parchet laminat. Lama acestui dispozitiv de taiat parchet laminat nu se uzeaza in timp si se poate lucra in siguranta cu acesta.

Exista insa si persoane care se gandesc la faptul ca isi pun acum parchet laminat, iar apoi foarte multi ani de zile nu mai folosesc masina de taiat parchetul laminat, asa ca aleg sa foloseasca instrumentele si uneltele pe carel e detin. Haideti sa vedem despre ce este vorba.

Folosirea unui ferastrau pentru a va taia placile

Folosirea unui tip de ferastrau este cea mai rapida si obisnuita metoda de taiere a pardoselilor laminate, dar ca orice altceva, are dezavantajele sale. Pentru acest exemplu, voi folosi un ferastrau miter, care este cel mai obisnuit tip de ferastrau folosit si un ferastrau circular, care este mai putin obisnuit, dar totusi foarte util.

Folosirea unei ferastrau de tocat: Un ferastrau miter este dragut, deoarece tot ce ai nevoie este un mic semn simplu, iar ferastraul va face restul lucrarilor. Acesta este instrumentul ideal si poate taia taieturi perfecte de 90 de grade sau orice alt unghi, de pana la 50 de grade pentru majoritatea fierastraurilor.

Puteti utiliza fie un model glisant, fie un model fara glisare, asigurati-va doar ca lama este suficient de mare pentru a taia intreaga latime a pardoselii laminate intr-o singura trecere.

Un ferastrau circular: Puteti folosi de asemenea un ferastrau circular, dar va necesita instrumente suplimentare, cum ar fi un patrat si un anumit tip de suprafata de lucru pentru a reduce parchetul laminat pe ferastrau; si o bucata de placaj ar face un banc de lucru destul de ideal pentru aceasta sarcina si ar fi cea mai usoara si mai convenabila metoda.

Daca folositi un ferastrau circular cu o banca de lucru, retineti ca va crea mult praf pe podea si daca acest praf se afla deasupra pardoselii laminate nou instalate, este foarte alunecos si puteti cadea cu usurinta. Ar fi o idee buna sa pastrati aspiratorul sau matura si praful pe mana pentru a curata praful periodic.

Un ferastrau pendular: Un puzzle un adevarat vine la indemana pentru unele dintre aceste reduceri de specialitate, cum ar fi AC guri de aerisire / incalzire , care sunt , uneori , in podea , dar poate fi , de asemenea , folosite pentru rips si taiere de asemenea.

Acest ferastrau va fi mult mai lent decat un ferastrau circular sau miter fierbinte, dar tineti cont de acest lucru si, de obicei, va arde printr-o cantitate buna de lame.

Veti dori sa utilizati fie o lama de dinti cu dinti medii sau fini pentru a taia podeaua laminata, asigurandu-va ca partea expusa este in sus in timp ce taiati.

Daca observati ca baza de zgariere zgarie cuvantul, puteti pune intotdeauna cateva bucati de banda pe ea pentru a inmuia baza metalica a puzzle-ului si a preveni orice zgarietura sau scurgere care poate aparea in timpul taierii.

Un ferastrau de masa: Acesta va va fi foarte util pentru a face taieturi pe parchet laminat si este cel mai rapid si mai precis mod de a face aceste tipuri de reduceri. Nici o alta unealta nu va taia podeaua laminata pe o lungime mai buna decat o fata de masa.

Asadar, de preferat ar fi ca atunci cand doriti sa taiati parchetul laminat pentru acasa, sa folositi masini pentru taiat parchet laminat, dat fiind faptul ca acestea au fost special fabricate in acest scop.

Daca nu aveti insa la dispozitie asemenea masini pentru taiat parchet laminat, puteti folosi sculele electrice despre care am discutat in acest articol.

Leave a Reply

\