Cultul masajului si cum a ajuns sa aiba o popularitate atat de mare

Cand ne gandim la masaj automat se creeaza in minte acel cadru de relaxare, cu stare de bine, in timp ce fiecare parte a corpului este masata. Ceea ce prea putini stiu este ca in trecut lucrurile de genul erau diferite.

La origine, este o forma straveche de terapie. Nu se stie insa cand anume oamenii au inceput sa constientieze puterea miscarilor in scop de relaxare. Insa ca denumire are origini grecesti si iudaice. Se pare ca a pornit de la un gest instinctiv de a masa corpul acolo unde se resimtea durere. De aici si pana la incantatiile care se realizau a fost un simplu pas.

Oamenii credeau in acele vremuri in puterea zeilor si prin incantatii diverse insotite de miscari viguroase, credeau ca indura pe zei cat sa le ofere starea de bine. Ca si forma de terapie, indicat sportivilor, masajul a aparut ma intai la greci si romani. Inca din acele vremuri se obisnuiau a se folosi diverse tipuri de uleiuri aromatice pentru a putea masa corpul.

Masajul, o relaxare pentru cei instariti

O alta etapa de definire a ceea ce era masajul in trecut tine si de momentul dupa ce Grecia a fost cucerita de romani. Acestia au adus in Grecia practica masajului si a gimnasticii, astfel ca se crease obisnuinta ca in baile pubice sa se includa si practicarea masajului corporal. Sclavii erau cei care il practicau, insa clasa celor rasfatati era a conducatorilor, a celor instariti.

Aceasta practica straveche a evoluat atat de mult, incat a inceput sa arate compatibilitate cu domenii diverse, de la medicina la sport. La ora actuala, putem spune acelasi lucru.

Masajul in zilele noastre

Dupa ce de-a lungul timpului a cunoscut numeroase schimbari si abodari, masajul a ajuns in epoca contemporana avand numeroase forme de aplicare. Se cunosc peste 80 de tehnici de masaj, avand numeroase moduri de categorisire. La ora actuala masajul poate fi de relaxare, terapeutic, de tonifiere, chinezesc, indian, suedez etc.

Dar la un moment dat influenta vietii de ordin modern a adus si alte asocieri cu acest termen. Spre exemplu, un salon de masaj Bucuresti poate fi la fel de bine locatia care ofera o lectie senzuala. Masajul se foloseste ca tehnica pentru sfera eroticului, aici incluzandu-se saloanele de masaj ce practica arta eroticului combinata cu cea de masaj.

In astfel de cazuri barbatii sunt cel mai adesea cei carora li se dedica astfel de servicii, desigur tehnica fiind pusa in aplicare de catre maseuze. O exceptie se face la nivel de cuplu. Si aici este o schimbare foarte mare, intrucat in general vorbind masajul este pentru oricine. Dar iata ca aceasta sfera schimba situatia. La fel se intampla si cand vine vorba de masajele de ordin estetic spre exemplu cele anticelulitice, practicate atat de barbati, cat si de femei, insa destinate de regula numai publicului feminin.

Un lucru este cert si anume ca aceasta tehnica straveche este in continuare eficienta. Ca si baza, intentia este aproape mereu aceeasi, de a oferi o stare de bine si de relaxare.

Leave a Reply

\