Cum se alege ups-ul pentru centrala termica?

Cu totii suntem constienti de faptul ca o pana de curent sau o supratensiune poate sa afecteze aparatura din locuinta, asa ca poate avea de suferit frigiderul, televizorul, calculatorul sau chiar si centrala termica electrica.

Dintre toate acestea, cu siguranta cel mai putin placut ar fi sa se defecteze centrala termica, mai ales in toiul iernii cand temperaturile de afara sunt cu mult sub 0 grade.

Tocmai de aceea, pentru a preveni defectarea centralei termice din cauza problemelor cauzate de o pana de curent sau de supratensiune, este necesar un ups centrala termica cu baterie auto, iar in continuare vom discuta mai multe detalii despre aceste echipamente.

UPS este acronimul de la Uninterrupted Power Supply, care inseamna Sursa Neintreruptibila de Curent si care are ca si principal scop oferirea de suficient timp ca sa puteti sa inchideti electronicele si electrocasnicele conectate la acesta, pentru a va asigura ca toate acestea nu se defecteaza din cauza luarii curentului.

Deasemenea, un UPS actioneaza si pentru ca sa ofere un numar limitat de W(watt), suficient pentru a putea mentine o perioada de timp aparatele electronice sau electrocasnice importante in functiune chiar dupa ce s-a produs pana de curent. De precizat insa este faptul ca desi multi oameni fac confuzia, un UPS nu este un generator de curent.

UPS-ul cu siguranta este echipamentul in care se merita sa investiti, si isi va arata utilitatea la prima mare pana de curent, sau la primul mare soc de curent cauzat de tensiunea foarte mare de energie electrica.

In acel moment va veti da seama cata inspiratie ati avut atunci cand ati ales echipamentul, pentru ca in caz contrar, cu siguranta centrala termica ar fi putut avea de suferit.

UPS-urile pentru centrale termice sunt special concepute pentru a proteja centralele, au o forma compacta, nu creaza zgomot, nu necesita conbustibil si nici intretinere speciala. Cei mai multi meseriasi numesc acest echipament “baterie de rezerva” pentru centrala termica.

Si daca tot am vazut cat de important este un UPS pentru centrala termica, este neaparat sa precizam si ca un UPS ProSinus 500 ar fi ideal datorita faptului ca actioneaza atat ca sursa de alimentare neintreruptibila, are si functie de incarcare (functioneaza ca un redresor), si mai are si functie de convector.

UPS ProSinus 500 ofera protectie impotriva scurt – circuitelor, impotriva suprasarcinilor si ofera o foarte buna protectie in cazul in care tensiunea electrica este foarte mica.

Un asemenea UPS are puterea de incarcare de 500W, in timp ce puterea de iesire este de 230VA. Frecventa de iesire este de 50 – 60 HZ, in timp ce tensiunea de intrare este de 180 – 275 VA.

Asadar, dupa cum se poate vedea, datorita fluctuatiilor de intensitate ale curentului electric si datorita penelor de curent, centralele termice, la fel ca si alte dispozitive din casa se pot defecta, insa din fericire exista in clipa de fata diferite UPS-uri care pot sa protejeze centralele termice si celelalte aparate electronice si electrocasnice, pentru a nu se mai defecta in astfel de situatii.

Leave a Reply

\