E buna o pompa piscina 15 kw?

Piscina, ca orice alt bazin, are nevoie de o pompa de recirculare de buna calitate, care sa asigure un debit permanent necesar si suficient, care sa poata sa mearga continuu si sa aiba rezultate bune.

E buna o pompa piscina 15 kw?

Pompa piscina 15 kw este o pompa pentru piscina cu prefiltru, special creata pentru recircularea apei din piscine sau bazinele cu hidromasaj sau simple, sau instalatii cu cap de coloana apa medie.

In special pentru piscine este nevoie de un debit mare, de aceea, recomandam un debit de peste 15 metri cubi pe ora. Acesta poate sa satisfaca multe nevoi, bazine mari, cazi mari cu hidromasaj si alte tipuri de bazine.

Ce caracteristici are o pompa piscina 15 kw?

O asemenea pompa trebuie sa aiba cateva caracteristici foarte clare. In primul rand trebuie sa fie facuta pentru functionare continua. Este foarte important acest aspect si, mare atentie, nu toate pompele au aceasta optiune. Foarte multe au un numar limitat de opriri-porniri pe ora si nu pot face fata unui mers continuu.

Pompa piscina 15 kw trebuie sa aiba si prefiltru. Acesta trebuie sa fie montat „din fabrica” pe ea, ca sa poata sa filtreze microparticulele care ajung in apa accidental. Astfel, apa este mentinuta curata si instalatia nu este afectata.  Ce alte caracteristici are o pompa piscina 15 kw?

Spre exemplu, o pompa potrivita este cea de la IBO Pompy din Polonia. Ea are, ca si caracteristici, pe langa cele mentionate mai sus, de prefiltru instalat si capacitatea de a merge continuu, urmatoarele repere.

Pompa piscina 15 kw are o putere de 1500 W, se poate alimenta la o tensiune de 220 de V, pompeaza de la o inaltime maxima de pompare de 18 metri si, foarte important, are un debit maxim de 28 de metri cubi pe ora.

Poate pompa apa cu temperatura de pana in 50 de grade Celsius si pompa piscina 15 kw are o greutate de 11,5 kilograme. De mentionat ca racordul hidraulic este de  2“1/2.  Pompa piscina 15 kw are o garantie de doi ani.

De unde luam o pompa piscina 15 kw?

Pompele pentru piscina se cumpara din magazinele de specialitate, cele care au ca domeniu de activitate instalatiile sanitare. In ultima vreme au aparaut tot felul de magazine care aduc marfa la comanda fara sa aiba experienta necesara, fara sa poata oferi un sfat sau fara sa se priceapa la aceste produse.

De aceea, este recomandat ca achizitia sa se faca din magazine care sa aiba vechime macar de cativa ani, care sa aiba angajati specialisti in instalatii, deci care sa poata sa ofere cele mai bune produse si solutii.

In genereal, magazinele care au showroom, deci si magazin fizic, sunt cele mai de incredere, fiind de mult timp pe piata si care investesc in stocuri, in personal calificat si care lucreaza cu firmele de instalatii si cu instalatorii independenti.

Este foarte important acest aspect pentru ca achizitiile de acest fel nu se fac intotdeauna sub indrumarea unui instalator si atunci este bine sa adresam cateva intrebari personalului de specialitate.

Leave a Reply

\