Gatitul ca o arta

Fiecare la un moment dat a incercat sa puna in practica priceperea si cunostintele in ceea ce priveste aspectul culinar fie ca a fost vorba despre pregatirea unui desert sau a unui fel principal insa modul de materializare al acestor cunostinte poate depinde si de ingredientele utilizate.

In situatia in care este vorba doar de cei pasionati de deserturi si de produsele de patiserie aceasta gama a ingredientelor poate cuprinde de la produse lactate pana la esente sau diverse creme pentru torturi si prajituri. Daca vreti insa ca sa fiti siguri de ceea ce mancati este de dorit ca toate aceste creme sa fie pregatite in propria bucatarie iar daca nu este posibil si cele cumparate sa contina cat mai multe ingrediente naturale si produse biologice.

Cremele de prajituri de regula au rolul si de a duce un plus de culoare preparatelor voastre iar aceasta culoare poate fi si ea obtinuta tot cu ajutorul unor produse naturale si cu ajutorul unor ingrediente care se bucura de o provenienta bio. Daca in comert puteti gasi produse sau creme pentru prajituri care sunt da cacao, de vanilie, de lamaie sau poate de fructe de padure puteti foarte simplu sa faceti in propria bucatarie creme mult mai variate. Puteti de exemplu incepe cu pregatirea unor creme de vanilie dar in care sa folositi pasta de vanilie, creme de menta in care sa folositi pasta din frunze de menta sau extras din aceste frunze si lista poate continua. Prezenta unor portocale sau a unor petale de trandafir va poate ajuta sa faceti creme si cu astfel de arome sau colorate cu ajutorul acestora si puteti folosi fara frica petalele de flori sau coaja de portocala.

Cum fiecare sarbatoare poate avea farmecul sau sau caracteristicile sale deserturile care sunt pregatite cu ocazia acestor sarbatori pot avea caracteristici speciale. Pentru cei care sunt adeptii halloween-ului cu siguranta trebuie sa faca prajituri cat mai groaznice ca si aspect si ceea ce poate face diferenta in astfel de cazuri este chiar crema de prajituri utilizata. Un element care poate fi utilizat in astfel de cazuri este dovleacul si acesta poate fi si datorita nuantei sale portocalie nu doar datorita aromei sale specifice.

Un alt mod sau ingredient care poate fi utilizat pentru a face o prajitura sperioasa pot fi creme de prajituri de culoare rosie si care pot fi obtinute si cu ajutorul ardeiului rosu. Exista de fiecare data posibilitatea de a apela la arome sau coloranti alimentari din comert insa de multe ori acestia pot fi obtinuti prin procedee chimice si acest lucru nu este tocmai de dorit. Utilizarea de ingrediente fie ca sunt din comert sau din alta parte este de dorit sa fie cu precadere naturale si cat cat mai putini aditivi sintetici sau chimici.

Leave a Reply

\