Informatii importante despre rent a car

Vrei sa inchiriezi o masina si nu cunosti detaliile? Iata mai jos, ce trebuie sa stii. Novum Timisoara este cel mai bun rent a car!

Conteaza destul de mult marimea masinii.

Marimea automobilului pe care il vei inchiria, are un impact foarte mare in pretul final, platit la firma de rent a car. Termeni precum “compact”, “mediu” sau “luxury” pot varia, in functie de compania de rent a car sau de zona. Pentru a ilustra cat mai bine marimea unei masini, companiile de rent a car sugereaza cati pasageri ar trebui sa transporte acea masina, in siguranta.

Verifica foarte bine site-urile, inainte de a inchiria.

Inainte sa inchiriezi la propriu masina, cel mai bine ar fi sa verfici mai multe site-uri sau forum-uri de specialitate, pentru a afla mai multe informatii despre o anumita companie. Acest lucru este foarte bun si pentru a-ti face o idee despre preturile vehiculate, adica despre cat ar trebui sa platesti de fapt. Site-urile de acest gen ofera tool-uri de comparare a preturilor, in functie de zona, de tipul masinii sau perioada de inchiriere.

Nu uita sa verifici deal-urile speciale sau promotiile.

Daca ai un program flexibil, ti-am sugera sa-ti inchiriezi masina din timp (sa faci o rezervare). Astfel, ai putea plati mult mai putin decat daca ai alege sa o inchiriezi exact in ziua in care pleci in concediu. Unele companii ofera si anumite discount-uri in functie de istoricul tau (daca esti deja client) si iti vor oferi masini mai bune la preturi mai mici.

Pune toate intrebarile posibile despre rata in sine.

Compararea ratelor marketate pe site-urile oficiale, nu-ti va da o imagine generala a preturilor reale pe care va trebui sa le platesti la fata locului, atunci cand vei inchiria efectiv masina. Intreaba despre toate taxele aferente (pentru diferite optiuni) pe care va trebui sa le platesti in situatia ta. Unele taxe pot intra automat atunci cand faci o rezervare online, de aceea este cel mai bine sa te duci personal la firma de rent a car si sa faci rezervarea acolo.

Istoricul tau ca sofer, este foarte important.

La fel ca si in cazul companiilor de asigurari, istoricul soferului (condusului), este foarte important. Multe companii de rent a car iti verifica inainte acest istoric si in functie de acesta iti vor acorda o anumita masina sau te pot chiar refuza, daca nu indeplinesti standardele companiei respective. Chiar si daca ai reusit sa confirmi o rezervare, poti fi descalificat daca se descopera urmatoarele lucruri:

  • Conducere neatenta, cu depasirea regimului de viteza
  • Conducere fara centura de siguranta
  • Accidente, indiferent daca a fost vina ta sau nu
  • Parasirea locului accidentului (foarte grav, majoritatea firmelor de rent a car nu-ti vor acorda o rezervare).
  • Amende din trecut pentru conducere in stare de ebrietate (la fel, va fi foarte greu sa obtii o rezervare).
  • Conducerea cu permis invalid, suspendat sau revocat.

Inainte de a accesa serviciile unei companii de rent a car, cauta pe forum-uri si intreaba daca aceasta companie verifica inainte istoricul tau.

Leave a Reply

\