Metodele moderne de constructie a link-urilor in SEO

O strategie de link building buna este compusa dintr-o doza sanatoasa de “link earning” dar si link-building normal.

Va trebui insa sa ai grija si sa-ti construiesti anumite link-uri manual, pentru a evita penalizarile algoritmilor Google. Daca esti interesat de tot ce inseamna SEO, intra pe http://smartseopack.com/ si vei gasi toate informatiile.

Pentru inceput, iti sugeram sa eviti orice schema de link-uri ce implica plata pentru link-uri de schimb. Participarea la o astfel de schema iti va aduce cu siguranta o penalizare din partea Google. In loc de asta, concentreaza-te pe construcita unor link-uri prin postarile vizitatorilor – asigura un continut scris foarte bine, interesant si captivant, adaugand acestui continut un link natural, care sa trimita inapoi catre website-ul tau.

Repeta acest proces in mod gradual, crescand autoritatea celor care posteaza continut de pe site-ul tau si vei avea in acest mod posibilitatea de a creste si autoritatea paginii sau pe cea a domeniului general. Este un proces mai greoi, care cere de obicei mai mult timp, dar este cel mai sigur si este cel mai bine vazut de catre algoritmii Google.

Ce inseamna “schema de link-uri” ?

Orice link-uri create intentionat pentru a manipula pagerank-ul sau ranking-ul general al unui website in Google, pot fi considerate parte a unei scheme de link-uri si deci o violare a practicilor Google.

Aceasta tehnica poate include orice tip de comportament prin care se incearca manipularea link-urilor catre site-ul tau sau a celor de pe site-ul tau catre alte site-uri.

Mai jos vom prezenta cateva exemple de scheme de link-uri, care pot avea un impact negativ in ranking-ul general al website-ului:

  • Cumpararea sau vinderea unor link-uri care ocolesc PageRank. Asta poate include schimbul link-bani sau postari care contin astfel de link-uri; schimbarea de bunuri sau alte servicii pe link-uri; trimiterea unui produs “free”- gratuit in schimbul postarii de catre persoana respectiva, a unui material despre acel produs.
  • Schimbul de link-uri excesiv gen “link to me and I’ll link to you” sau a unor pagini partenere, in scop de cross-linking.
  • Marketingul de articole pe scara larga sau campanii de guest-posting (postarea materialului tau de catre alti utilizatori pe website-urile lor), folosindu-se keyword stuffing excesiv (aglomerarea de cuvinte cheie).
  • Folosirea unor programe sau servicii ce pot automatiza crearea de link-uri catre propriul tau site.

Nu-ti sugeram sa renunti la implementarea unei strategii de link-building doar pentru ca are potentialul de a te penaliza (daca nu o faci cum trebuie). Daca vrei sa obtii un ranking cat mai mare in motoarele de cautare, ai nevoie de link-uri. Exista cateva tactici la care poti apela pentru a castiga link-uri in mod natural, dar metoda cea mai eficienta si consistenta, este sa le construiesti tu singur, manual.

Cata vreme iti vei face treaba asa cum trebuie, respectand in primul rand interesele utilizatorilor (vizitatorii site-ului tau) si livrand un continut de calitate, nu ai a te teme din partea algoritmilor de indexare ai Google, acestia iti vor acorda un ranking bun.

Leave a Reply

\