“MINIREVIEW” – COSMOTE, EDGE, INTERNET MOBIL NELIMITAT O LUNA, HOW TO?

Ca tot omu’ care nu are ce face si sta toata (aproape) ziua pe net, am urmarit (cu interes as spune) achizitia Zapp de catre Cosmote (aka OTE aka Deutsche Telekom). Detalii aici.

Acu’ vreo 2 saptamani  telefonul meu a dat semne de “paranoia” – arhicunoscutul si enervantul G (de la GPRS) s-a transformat in E. Din fericire nu eram singurul cu astfel de “probleme”. Bun…

Ieri, pe 24 a venit Mosu’ mai devreme si mi-a adus un cadou sooper (s-ar putea sa fiu in urma cu stirile)… Un concurent pentru Orange Wap Unlimited – Cosmote Web’ and walk. Pe scurt e o optiune pentru cartela/abonament (cica va costa vreo 3E (fara TVA), cu acces nelimitat ca volum de date (zvonuri), prin proxy pe portul 8080 – adica nu va fi chiar internet, internet). Pentru acces, Cosmote recomanda aplicatia webandwalk, care nu este decat o varianta modificata de Opera Mini 4. Faza frumoasa e ca pana la 31 ianuarie 2010 e gratis.

In prezent ma conectez folosind un SE W302.

Activare/dezactivare:

· activare sms cu text “A WNW” la 961 969

· dezactivare  sms cu text “WNW” la 961 969;

· setari sms cu text “SETARI ” la 961 969;

Setari:

· username: wnw;

· password: wnw;

· proxy: yes;

· proxy address: 10.252.1.62;

· secure proxy: no;

· proxy port: 8080.

Primele impresii:

· viteza relativ mica (doar e EDGE) insuficienta pentru a “umple” un harddisk de 1TB (exista conexiuni broadband pentru doritori) dar este indeajuns de rapid pentru a citi o juma’ de stire sau pentru chat (IM);

· se cam deconecteaza… sau ma pricopsesc cu “error 503” – mai au ceva “surube” de strans baietii de la IT.

· nu ma pot conecta la Gmail prin aplicatia lor;

· Skype nefunctional;

· google maps functioneaza o data ce ai trecut de faza initiala…. mi-au trebuit 5 incercari;

· opera mini 5 beta 2 – mult mai aratoasa decat  4.2 (web’and’walk) dar nu se vede bine pe ecrane mai mici de 220×196 pixeli; din nou probleme la conectare…

· cam atat… deocamdata.

Acu’ o sa insir aplicatiile pe care le folosesc:

· instant messenger – ShMessenger – un client foarte bun, care trece peste micile limitari (uneori pot deveni extrem de enervante); a ajuns la versiunea 3.1.7; este stabil, dar mai pierde (uneori) conexiunea; alte variante ar fi eBuddy sau versiunea web a yahoo (nu recomand);

LE… nu mai funtioneaza.

LEE login-ul pe m.yahoo.com nu mai functioneaza. Zice ca “nu’s cookies-urile activate”, desi ele sunt.

· web browser: Opera Mini se achita cu brio de datorie; pentru display-uri mai mari e mai util 5 beta;

· skype nu functioneaza; nici nu ma asteptam;

· google maps e up and running;

· ma uit  mai tarziu daca live are ceva aplicatii java.

LE:N-am gasit inca aplicatii, dar site-ul se misca bine. Seceta de aplicatii sa fie oare datorata Windows Mobile? Probabil.

· mail: clientul de mail inclus (by sagem/SE) e interesant dar nefunctional (nu stie proxy); clientul gmail nu functioneaza (cred ca e ceva legat de telefon); mail pe yahoo functioneaza din browser.

LE yahoo nu mai functioneaza.

Am navigat ceva zilele asta (ziua) de pe telefon si majoritatea site-urilor merg (prin opera mini) – Google, Yahoo, Hi5, Travian (se joaca chiar tare), TomsHardware, Guru3d (partial). Nu am suport flash dar data fiind viteza nici nu cred ca e necesar.

Overall sunt multumit. Daca baga si ei un telefon toutch/tastatura QWRTY (cat de cat reusit) la un pret nu prea mare (max 100E) si un abonament minute (nu mai mult de 300) + date sub 10 E, m-au prins de client :D.

LLE Nu mai sunt asa sigur ca ma prind de client. Tre’ sa fie un telefon extrem de bun, la un pret… extrem de ajantajos.

Update-uri pe parcurs 😀

LE: Se pare ca majoritatea erorilor “503” au fost cauzate de aglomeratia de Craciun. Inca mai exista. Cineva trebuie sa mai umble cu surubelnita prin echipamente. Se poate folosi si pe pc (cu cateva  setari), desi nu e o practica tocmai corecta.  Recomandabil doar in situatii  de urgenta (aka 911, 112).

Tot nu am pus mana pe un telefon iPhone OS\Android\Windows mobile based.

Cam atat…

LLE: Cosmote a lansat un site dedicat acestui serviciu. Click aici.

LLLE: Aglomeratia e aceeasi. Ca in metrou la Pipera, seara pe la 6.

Portalul Web’n’Walk

Este o pagina web simpa, aerisita, unde (majoritatea) informatiei poate fi gasita foarte usor.

(nota bene de ar depune atata munca si la site… www.cosmote.ro este un exempu de cum nu trebuie facut un site).

LLLE: Am testat wnw pret de cateva drumuri Bucuresti-Targoviste si retur atat pe DN71, A1, cat si pe calea ferata. Rezultatele sunt cam la fel. Dezastru. Wnw “cade” foarte des, mai ales atunci cand stai pe loc. Schimbarea celuluei are ca rezultat “error 503”. Viteza de  download nu trece de 13 KB/s.

Concluzie: Deocamdata am sa dezactivez optiunea. Cand vor mai strange “surupele” mai discutam. Sau poate vor avea un teleon irezistibil de interesat.

Concluzie 2 29.01.2010 Am dezactivat optiunea. Nu isi merita banii.

Leave a Reply

\