Nissan Qashqai – specificatii si avantaje oferite de o masina premium

Qashqai J11 a fost introdus la Londra pe 7 noiembrie 2013, in cadrul unei lansari transmise la nivel mondial cunoscuta ca #nextgen.

Ulterior, a fost prezentat in premiera la Salonul International de Autovehicule de la Bruxelles, in ianuarie 2014.  In februarie 2014, a iesit la vanzare in Regatul Unit. Noul Qashqai J11 a primit premiul pentru „Masina Anului” 2014.

In prezent, piata ofera piese auto pentru Nissan Qashqai j11 la preturi avantajoase si pentru toate necesitatile utilizatorilor, producatorul recomandand si scotand in evidenta importanta schimbarii componentelor la timp.

Cu o astfel de masina, care functioneaza si arata perfect, este pacat ca piesele sa fie lasate pana se deterioreaza complet, avand in vedere si faptul ca defectiunile majore sunt foarte costisitoare pe acest model.

La nivel global, Nissan Qashqai este disponibil cu motor 1,6 L (turbodiesel / benzina), 1,5 L (turbodiesel), 1,2 L (turbopetrol) si 2,0 L (benzina).

In iulie 2015, Nissan a anuntat ca va incepe sa comercializeze Qashqai pe piata din America de Nord. In septembrie 2015, Nissan a inregistrat un record avand 500.000 de masini pe linia de productie de la NMMUK.

Nissan a inceput comercializarea Qashqai produsa local pe piata chineza. Optiunile motorului disponibile sunt benzina turbo de 1,2 litri si benzina aspirata natural de 2,0 L.

Toate modelele, cu exceptia celui de baza 1.2T, sunt combinate cu XTronic CVT de la Nissan, in timp ce motorul de baza 1.2T este insotit de  o cutie de viteze manuala cu sase trepte.

La Salonul Auto International din America de Nord  din 2017, din Detroit, Michigan, Nissan a dezvaluit versiunea Qashqai din America de Nord, aceasta fiind o varianta intre Juke si Rogue. Nissan SUA il numeste „Rogue Sport”, pentru a-l lega de numele popular Rogue.  In Canada, insa, Qashqai isi va pastra numele initial.

Preturile pentru Nissan Qashqai 2018 sunt sub 20.000 USD in Canada. Modelul manual S trim incepe de la 19.998 dolari, iar S CVT de la 21.998 dolari. Pretul se ridica la 32.198 dolari pentru SL Platinum. Qashqai a ajuns la dealeri din Canada in iunie 2018 si inca de atunci a fost vandut in cantitati masive.

Pe 27 octombrie 2016, Nissan Motor Corporation a anuntat productia Qashqai facelifted la NMUK . Qashqai facelifted a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2017 .

In mai 2016, Ministerul Mediului din Coreea de Sud a presupus ca Nissan a folosit un dispozitiv de diminuare a poluarii pentru a mentine un nivel normal al noxelor. A amendat Nissan si a comandat o rechemare a modelelor cu motoare Euro 6 la inspectii.

Nissan a incercat sa dea in judecata guvernul sud-coreean, dar a pierdut. Autoritatea de reglementare sud-coreeana a testat emisiile a 20 de vehicule diesel dupa scandalul cu VW si a descoperit ca modelul oferit de Nissan nu trece testele pentru legile aplicabile in Coreea.

In Marea Britanie, s-a constatat ca modelul diesel Qashqai emite cu pana la 18 ori oxizi de azot mai mult comparativ cu testul oficial bazat pe laborator.

Acest lucru nu a impiedicat insa vanzarea de Nissan pe toate pietele, iar in prezent singura observatie pe care producatorul o face este cea cu privire la reviziile periodice, care trebuie facute de fiecare proprietar pentru ca masina sa functioneze corect.

Leave a Reply

\