Pregatirea terenului pentru activitati agricole

Nu putini dintre noi am visat, macar o data, sa ne mutam la tara, la o casa cu gradina, din care sa ne aprovizionam cu toate cele necesare, fara a mai da banii pe chimicale de la magazin. Munca pamantului nu este insa o treaba atat de usoara.

Inainte de a incepe orice activitate de prelucrare a terenului, de arat sau de insamantat gazon, spre exemplu, este foarte important sa stiti cu ce fel de sol lucrati, astfel incat sa puteti imbunatati si modifica modul de lucru in functie de necesitati.

In acest fel, va asigurati ca veti cultiva cele mai bune culturi si ierburi de pasunat pentru animale. O simpla privire la textura solului si a fertilitatii, cu unele mici ajustari din partea utilizatorului, constituie primii pasi pentru pregatirea terenurilor pentru plantare.

Imbunatatirea solului

Pregatirea terenului pentru infiintarea unei gradini de legume sau a oricarui alt gen de culturi poate parea o sarcina descurajanta. Nu fiti insa coplesiti insa! Pentru suprafete mici, de sub doua-trei hectare, puteti utiliza un plug usor, ce poate fi atasat unui tractoras de mica putere, pentru a ara si afana solul. Daca aratul si discuitul vi se pare prea chinuitoare, atunci puteti angaja pe cineva sa faca aceasta activitate.

Instalati gardul pentru animale

In zilele noastre, sunt disponibile mai multe tipuri de garduri, electrice sau non-electrice, pentru a tine animalele de curte ingradite, pentru a nu distruge culturile. Tipul de gard il alegeti dumneavoastra, in functie de animalele detinute. Caprele necesita un gard mare, deoarece acestea pot sari si chiar le place sa faca acest lucru.

Vacile au nevoie de doar cateva fire electrice pentru a le mentine intr-o anumita zona a pasunii. De asemenea, pasarile si ovinele pot fi controlate temporar cu o plasa electrica, in fond, o plasa din plastic cu fire electrificate incorporate in ea, foarte usor de configurat si de mutat, in functie de necesitati. Nu neglijati sa folositi hidrofoare de calitate pentru pomparea apei din fantana.

Dupa alegerea tipului de garduri care aveti nevoie, urmeaza instalarea barnelor de sustinere a gardului. Cu un burghiu de forat de mici dimensiuni atasat la un tractor puteti face gaurile mai usor, insa exista, de asemenea, produs de sapat manuale, pentru gauri de mici dimensiuni, pe care le puteti cumpara sau inchiria.

Pentru gardurile care necesita curent electric, exista barne speciale, care trebuie pur si simplu infipte bine in pamant, din loc in loc, dupa cum arata manualele de instalare.

Mai trebuie mentionat ca gardurile electrice necesita si un incarcator, care poate fi conectat la energie electrica sau poate functiona pe baza de energie solara sau pe baterii. Aici, dimensiunea incarcatorului este determinata de lungimea gardului si de tipul de vietuitoare care il vor atinge.

Leave a Reply

\