Review SE Cedar™ (zis si j108) De ce sa arunci banii pe un android low cost?

Ok… Am revenit din vacanta. Care numai vacanta nu a fost.  Cu toate astea mi-am cumparat (obligat de imprejurari) un tembelefon. Voiam un Optimus One (review aici si aici). Numai ca nu am gasit decat varianta gri (care arata ca naiba) iar cine avea si negru cerea… un Desire la schimb. Pana la urma am facut un drum la un Vodafone (shop) sa il butonez si sa ma il pipai. Numai ca raspunsul vanzatorului “se decodeaza in 2 saptamani…”  m-a lasat afis… parca voiau sa isi vanda telefoanele (nu sunt adeptul angajamentelor de lunga durata).

Bun… Beleau mare era ca imi murise telefonul si voiam unu nou… Am intrat in primul Germanos si mi-au picta ochii pe astaalt Cand l-am cumparat era 350 de lei. Fara card. Acu vad ca au bagat si cardul in pret.

Prima impresie

Spate argintiu, fata neagra…arata bine. Mai pui si o tastatura mai ciudatica si deja devine interesant.

Constructie

Carcasa este facuta din material plastic + cateva grame de cauciuc ici-colo. Capacul care acopera tot spatele are un sistem de prindere mai altfel, primele 3 minute m-am uitat “ca curca-n craci” pana am prins ideea. Nu trebuie tras, nici impins, ci doar “rascacarat” in partea de jos (exista cate un orificiu/fanta pe fiecare parte).

Pe partea stanga exista portul microUSb (prin care se face si alimentarea) si difuzorul. In dreapta butoanele de volum. Nu are buton dedicat pentru camera. (NU l-am cumparat pentru a face poze. Imi iau un astaalt cum se face primavara.Tastatura poate fi numita oricum, numai normala nu.

Acumulatorul este unul obisnuit, de 1Ah (BST-43).  Cam 3-4 zile de utilizare normala (in cosmote+wnw).

Accesorii

Vine cu un cablu microUSB to USB si casti. Si incarcator, bineinteles. Si o cutie minuscula.

Display

Este un 320×240, de calitate medie, care stat la 50% luminozitate (mai storc cateva fractiuni de zi din acumulator) nu se vede foate bine in lumina puternica (de ex pe zapada asta e foarte greu de citit).

Software

La capitolul software nu este nimic spectaculos. Vine cu soft propietar SE si, foarte interesat, antivirus (Fsecure).  Meniul este unul clasic SE, cine a a avut unul se descurca cu ochii inchisi, cine nu, sa isi cumpere. Exista posibilitarea de a instala cateva aplicatii din PlayNow dar mare majoritate se ia de pe unde apuci. Are integrare cu twitter si facebook pe care le folosesc din plin (mai putin facebook ca tocmai l-am sters).  Aplicatii foarte utile sunt  ShMessenger, Snaptu si Opera Mini 4 (aka WnW). Si Gmail. Sunt si joace, dar pe bani. Neinteresant. Vine cu cateva aplicatii “green” –  am uitat sa zic e un telefon facut din materiale reciclate (bile) optimizat pentru a consuma mai putina energie. Pe langa astea exista o aplicatie calculator care nu stie radical, alarma – mai muilte chiar, poti programa pana la 5 momente in care sa faca scandal.

Exista optiunea de a afisa pe ecran MyWidgets, o colectie de widgeturi ce usureaza accesul la facebook, skype, myspace si.. ceas :D. Cu putin noroc si mai multa munca se pot adauga si widgete gen htc sense (permite setarea unui flv ca wallpaper).

Multimedia

Pe partea de multimedia sta si nu prea sta bine. Camera e destul de slaba, dar se descurca acceptabil:

Asteptand in ploaie

In casti se aude destul de bine, dar castile cu care vine nu sunt cele mai bune. E bine totusi ca vine cu jack asa ca se pot inlocui oricand (e  nevoie de adaptor, pentru orice evetualitate). Vede MP4 foarte bine, chiar si video, am descarcat cateva filmulete de pe iTunes si nu are nimic impotriva a le reda.  Are si radio. Si nu e nevoie sa pornesti bluetooth-ul pentru a functiona. Ce nu imi place e ca pasii sunt din 0.1 in 0.1 Mhz, adica acordul nu e chiar fin.
Datu pe net… Din specificatii ar trebui sa fie super ok. Si e. Cand ai acces la retea HSDPA. Prin WnW, cu toate limitarile lor am atins 1.5Mbs download. Majoritatea paginilor care nu au flash se incarca direct in browserul implicit. Merge sa iti primesti si e-mail-ul prin IMAP/POP, dar traficul costa, inca, mult asa ca nu am folosit apn internet decat pentru a vedea ca functioneaza.  Se mai blocheaza din cand in cand, si e util un restart saptamanal.  Aplicatiile pot functiona in paralel totusi nu recomand mai mult de 3 deoarece este totusi un telefon de 80E (la liber) si puterea de procersare este redusa.

Conectivitate

Are de toate mai putin wifi si ir. Adica stie bluetooh 2.1 si HSDPA + ca fiind un A2 se poate da pe net folosit conexiunea pc-uli la net daca il legi la el prin cablu de date. Adica pc-ul sharuieste conexiunea cu el. Exista bineinteles si optiunea de a-l folosi ca modem(de date).
Exista 2 mai multe modalitati de a-l conecta la pc. Ca si card de date, in mod PC(doar in windows) si alte so –  in Mac existand posibiliatea de a interctiona cu iTunes.

Leave a Reply

\