Sfaturi in achizitia anvelopelor off-road

off-roadIn cazul in care iti doresti sa iti cumperi un set nou de anvelope off-road, iar printre lucrurile dupa care te ghidezi fac parte dimensiunea, adica sa fie cat mai mari, precum si cat de bine arata, atunci probabil ca ar trebui sa cititi in continuare sau sa va informati personal asupra acestui lucru. Anvelopele  off-road de dimensiuni mai mari nu inseamna automat ca veti putea parcurge orice tip de traseu, iar alegerea acestora trebuie facuta absolut doar in cunostinta de cauza. Astfel, daca va cunoasteti autovehiculul si aveti nevoie de niste anvelope off-road de dimensiuni mari, atunci probabil ca ar trebui sa stiti ca schimbarea acestora implica automat si cateva schimbari pentru autovehicul, intrucat este foarte probabil sa fiti nevoit sa schimbati suspensia precum si caroseria, astfel incat sa evitati fenomenul de atingere a anvelopei off-road.

Daca va cumparati anvelope off-road mari, atunci ar trebui sa stiti si faptul ca autovehiculul dumneavoastra va fi solicitat un pic mai mult pentru a parcurge acelasi distante, iar acest lucru poate avea un efect semnificativ negativ asupra axurilor, amortizoarelor, si poate si chiar asupra sincronizarii cutiei de viteze. Pentru a evita toate aceste lucruri, este necesar sa interventi cu anumite compensari, ceea ce inseamna ca veti fi nevoit sa modificati mai multe lucruri, in special in ce priveste amortizoarele, va trebui sa va cumparati niste amortizoare profesionale, care nu sunt de cele mai multe ori ieftine, precum si un kit profesional pentru cutia de viteze, astfel incat sa nu aiba loc fenomenul nedorit de nescinronizare a cutiei de viteze. In plus, pentru a putea combate greutatea sporita a autovehicului este necesar va montati un kit de chipare a motorului, precum si admisia de aer, evacuarile sau sa folositi alte metode prin care sa va sporiti performanta autovehiculului off-road.

Alegerea unei dimensiuni potrivite pentru anvelopele off-road nu este un lucru usor de realizate, in mare parte pentru ca exista mai multi factori de catre trebuie sa tinem cont. Poate cel mai important factor este daca insasi autovehiculul dumneavoastra ofera posibilitatea de a fi montate anvelope mai mari in dimensiuni, sau daca pot fi realizate modificari in acest sens, iar raspunsul la aceasta intrebare nu poate fi dat, in mare parte pentru ca modificarile sunt specifice fiecarui autovehicul off-road in parte. Pentru a putea insa sa verificati acest lucru, puteti sa apelati la dealerul sau producatorul autovehiculului dumneavoastra, el oferindu-va o idee in ceea ce priveste limitele masinii dumneavoastra, precum si prin ce modificari puteti sa le depasiti.

Majoritatea dintre autovehiculele off-road vin echipate din fabrica cu anvelope all-season, iar acestea chiar daca nu par a fi de incredere, ofera o foarte buna aderenta atat in conditii de ploaie cat si pe uscat.

Leave a Reply

\