Sfaturi optimizare seo pentru magazine online

Pe optimizare seo cu Dan Bradu am gasit un interviu interesant despre modul in  care magazinele online ar trebui sa fie optimizate pentru a se obtine un numar mai mare de vanzari cat mai repede.

Mai jos vom incerca sa va prezentam o parte din el si speram sa va fie de folos in momentul in care incercati sa va optimizati magazinul si sa va cresteti numarul de clienti si implicit de vanzari.

Noi va recomandam ca si in momentul in care sunteti siguri ca ati inteles tot ceea ce v-am explicat sa incercati pe cat posibil sa apelati la profesionisti pentru optimizare pentru ca ei stiu cel mai bine ce e de facut.

Daca ne referim la afacerile online care pot sa atinga un numar urias repede aproape toate afacerile cladite pe cercetari de piata solide si care au produse de interes cat mai recent in piaa, au tendinte de crestere rapida. Pentru acestea se face de obicei si o investitie initiala realista si veti avea si o rata de crestere mai mare comparativ cu un business de fashion, domeniu deja foarte competitiv.

Spre exemplu acum cativa ani piata fashion si beauty si mai ales zona de cosmetice naturale a inregistrat cresteri foarte rapide in mediul online. In prezent aceasta zona pare ca si-a mutat potentialul pe sport si sanatate.

Sunt mai multe platforme gratuite de ecommerce si noi recomandam Prestashop, Magento si WordPress. Acestea se folosesc cat mai des in piata insa nu putem spune precis care sunt cele mai bune. In ceea ce priveste tehnica noua ne este mai usor pe WordPress insa totul tine de frecventa de folosire si rezultatele vor aparea si ele mult mai repede si mai usor atunci cand stiti exact care sunt cele mai des intalnite erori pe care le are platforma.

Optimizarea depinde in general de oameni si specialistul seo, designerii si programatorii sunt foarte importanti, mult mai importanti decat platforma in sine. Cunoasterea platformei ceva mai departe de cea standar dar si a tuturor normelor in web design in optimizare Google, de modul in care este dispusa informatia si de experienta utilizatorilor pe site sunt mult mai importante fata de platforma pe care o alegeti.

Noi recomandam proprietarilor de magazine online sa evite sa cada in capcana platformelor personalizate care sunt construite de la zero si pentru asta avem doua motive: ele par super ieftine atunci cand semnati contractul insa preturile cresc pe parcurs si in plus sunt mai putin eficiente decat cele standard care sunt dezvoltate dupa procedurile internationale si la care lucreaza in mod constant sute de oameni.

De asemenea, daca parteneriatul nu va mai fi de interes pentru client, ii va fi destul de greu unui alt programator sa lucreze pe aceste platforme personalizate si costurile aferente schimbarilor furnizorilor creste simtitor.

A avea un site personalizat nu tine de platforma ci tine de design, de optimizare si de servicii si de clienti, prezentare produse etc.

Este foarte important sa studiati piata cu atentie si sa alegeti din ea exact ceea ce va avantajeaza.

Leave a Reply

\