Tot ce trebuie sa stii despre incalzirea in pardoseala

 Instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala poate sa nu fie neaparat cea mai buna idee in casele vechi.

Deoarece in cele mai multe cazuri sunt necesare temperaturi mai mari pentru incalzire, incalzirea are nevoie de mai mult combustibil si nu poate functiona la fel de eficient din punct de vedere energetic ca in cladirile bine izolate ceea ce inseamna ca fie izolati bine cladirea inainte, fie apelati la o alta metoda de incalzire.

Cu ajutorul unui termostat clasic pentru centrala veti reusi sa reglati foarte bine temperatura in orice instalatie.

Nu instalati ambele sisteme. Nu folositi si calorifere si incalzire in pardoseala. Nu este eficient, se de asemenea este dificil sa controlati temperatura si poate fi prea cald in camera, explica specialistii de la Salus. Daca doriti neaparat sa instalati ambele sisteme, ar trebui sa nu fie pe acelasi etaj.

Sistemele de incalzire in pardoseala sunt mai eficiente decat caloriferele. In cladirile noi, cu pompe de caldura sau colectoare solare, economia este insa mult mai mare decat pentru incalzirea prin pardoseala. Instalatiile in pardoseala functioneaza insa la orice temepratura.

Atunci cand apa ajunge la 35 sau 40 de grade ele vor oferi cladura. Pentru a produce aceeasi putere de caldura cu caloriferele, aveti nevoie de o temperatura a apei de 50 pana la 60 de grade, deoarece suprafata radiatorului este mult mai mica, explica expertii.

In consecinta, incalzirea in pardoseala este avantajoasa din punct de vedere ecologic si este buna si pentru propriul portofel. Costurile pentru incalzire vor scadea cu 10% cel putin..

Confortul termic oferit de sistemele de incalzire prin pardoseala este mult mai mare. Daca incinta camerei este calda, simtiti ca aerul din camera este mai cald. Ar putea fi cu pana la doua grade mai rece in camera, in realitate insa tot va veti simti bine.

In plus, fluxul de aer este mai bun cu incalzirea in pardoseala, deoarece acestea emana caldura prin pardoseala uniform in sus. In cazul caloriferelor aerul se misca pe mai multe directii si complet neuniform.

Avantajul radiatoarelor este insa ca reactioneaza mult mai repede, spun specialistii. Deci camera se va incalzi mai repede. Deoarece incalzirea prin pardoseala are o suprafata mare, iar sapa este mai groasa de cativa centimetri, zona de inmagazinare a caldurii este mai mare, si acest tip de incalzire este lent.

Dar industria lucreaza pentru a remedia acest dezavantaj. Incalzitoarele moderne au un efect de autoreglare. Daca temperatura din camera creste, de exemplu datorita luminii solare intense, debitul de caldura este automat redus. In schimb, scaderea temperaturii camerei duce la o crestere a puterii de incalzire.

Practic, placile ceramice si piatra naturala sunt doua elemente excelent potrivite pentru sistemele de incalzire prin pardoseala datorita conductivitatii termice a acestora.

Dar, de asemenea, produsele din grupurile laminate, parchet, linoleum si covor pot fi utilizate la fel de bine cu incalzirea prin pardoseala. Fiecare produs destinat podelei are specificatia daca este sau nu potrivit cu incalzirea prin pardoseala pentru ca anumite tipuri nu sunt recomandate.

Leave a Reply

\